Gezin en geloof in coronatijd

‘Ineens zitten we allemaal thuis. Thuis wil je de kinderen ook onderwijs geven. De gemiddelde schooldag start met een bijbelverhaal, maar hoe doe je dat thuis?’ De HGJB reikt ons hiervoor materiaal aan. Lees hieronder wat dat is.

1) Bijbelverhaal (basisschoolleeftijd)

Voor de gezinsmomenten rondom het thema ‘gebed’ bieden we een start van de dag aan de hand van de Bijbel. Download hier de gezinsmomenten.

2) Bijbelleesrooster

Met het bijbelleesrooster richten we ons vooral op gebruik in gezinnen (gesprek aan tafel), maar je kunt het ook in je eentje gebruiken. Dit bijbelleesrooster is passend in deze tijd waarin we geconfronteerd worden met het coronavirus. Je kunt het rooster hier vinden.

3) Kerkboekje

Een kerkdienst luisteren of kijken in de eigen woonkamer, voor kinderen is het een gekke en verwarrende tijd. Om kinderen te helpen om zich te concentreren en actiever bij de dienst te betrekken hebben we een kerkboekje gemaakt. Dit boekje is gericht op de midden- en bovenbouw. Volgende week komt er ook een variant voor de onderbouw. Onze tip voor jongere kinderen is om ze een kleurplaat of tekening te laten maken over de dienst. Laat ze daarin vrij. Ze mogen ook de dominee tekenen, het bijbelverhaal of de kerk zelf. Ook kun je vaak van tevoren alvast opzoeken waar de preek over gaat en een bijpassende kleurplaat zoeken.

4) Organiseer een gezinscatechesemoment!

Door het virus kan de catechese niet doorgaan, maar dat mag niet betekenen dat het onderwijs van de kerk stopt. Het zou mooi zijn als ouders/verzorgers de taak van de catechese overnemen. Daarom bieden we de laatste zes lessen van Follow Me en Follow Me Next aan als download (handleiding, werkboek en bijlagen) en delen we lessen uit Leer & Leef (onderbouw en bovenbouw). De handleiding kun je gebruiken als achtergrondinformatie. Info en materiaal van de HGJB.

aug
10:00 uur: ds. D.A. Burggraaf (Arkel)
aug
18:30 uur: ds. J.B. Kamp (Arnhem)